Du ser nå kampanjepriser fra Sandefjord Fotball. | Se release.no for mer informasjon.
Du ser nå kampanjepriser fra Sandefjord Fotball. | Se release.no for mer informasjon.
Til oversikt

Brukt mobil er god studentøkonomi

brutk_mobil_er_god_studentokonomi_artikkelbilde_1730x700_release.jpg

Mange studenter arbeider hardt for at studielån og lønn fra deltidsarbeid skal strekke til. Samtidig bruker en stor andel studenter titusenvis av kroner på å kjøpe seg nye mobiltelefoner i løpet av studietiden. Ved å kjøpe brukt mobil kan man spare mye penger!

 

Studiestart er forbundet med mange kostnader. For førsteårsstudenter vil flytting til studiestedet føre til husleie eller boliglån, man får kanskje transportkostnader, betaler semesteravgift, kjøper studiemateriell og må begynne å kjøpe egen mat. I tillegg koster det å trene på treningssentre, være med på studentaktiviteter, ha bredbånd og mobil. 

Kjøper i snitt tre nye mobiltelefoner i studietiden

Åtte av ti mellom 18 og 29 år kjøper mobilen sin selv, og seks av ti betaler også mobilabonnementet. I samme aldersgruppe har hele 85 prosent en mobiltelefon som er mindre enn to år gammel.

Dette betyr at i løpet av et femårs-studium har en gjennomsnittlig student kjøpt tre mobiltelefoner! Over halvparten har mobiler som når de er nye koster mer enn 10 000 kroner. Legg på noen tusenlapper for mobilabonnement per år, så viser regnestykket at mobil er en vesentlig kostnad for studenter. 

Ved å velge en brukt mobil fremfor en helt ny, unngår du som student at kontoen tømmes, samtidig som du får en knallgod mobil og sparer miljøet.

Et mer miljøvennlig valg

En undersøkelse utført av Cicero Senter for Klimaforskning, viser at unge mellom 18 og 29 år er mest bekymret for klimaendringene. Her kommer det også tydelig frem at unge under 30 år opplever et personlig ansvar for å redusere klimagassutslipp. 

Beregninger viser at produksjonen av én smarttelefon medfører et utslipp på 110 kilo CO2. Det sier seg selv at dette er en stor belastning for miljøet. Ved å reparere en mobil i stedet for å erstatte den med en ny, reduseres utslippet med 88 kilo CO2 per mobiltelefon. Når vi vet at det selges om lag to millioner mobiltelefoner i året bare i Norge, og at det estimeres at hver eneste nordmann vil kjøpe over 40 mobiler i løpet av livet, er det mye å hente på å reparere i stedet for å kjøpe ny.

Release vil gjøre det enklere å ha en mobil som gir minst mulig miljøavtrykk. Levetiden til en mobil er lengre enn vi tror. I Release bytter vi de delene som oftest gjør at man bytter mobil, som knust glass og dårlig batteri. Derfor lever hver mobil lenger og flere får glede av den.

Vårt mål er at brukt mobil skal bli det naturlige første valg!

Bytte mobil til studiestart?

Ikke tøm stipendet på en ny mobil, når du kan velge en brukt!
Akkurat nå har vi knallpris på iPhone 12!

 

Kjøp iPhovne 12